• Bedrijf

    JointSphere

  • SectorMedische Zorg
  • ActiviteitKraakbeenherstel technologie
  • Datum31 juli 2020
  • LandNederland

JointSphere haalt groeikapitaal op in tweede financieringsronde

Profiel

JointSphere, opgericht in 2014 en gevestigd in Eindhoven, is een Nederlands medtech bedrijf dat innovatieve medical devices voor kraakbeenherstel ontwikkelt. Haar gepatenteerde technologie maakt vervanging en vernieuwing van beschadigd gewrichtskraakbeen mogelijk en belooft een langdurig functioneel herstel van het kraakbeen.

Het hoofdproject van JointSphere, dat zich focust op kraakbeenherstel in de knie, is een doorbraak vergeleken met alle huidige benaderingen door de lange-termijn effecten. Dit zal niet alleen de hoeveelheid herhalingsbehandelingen verlagen, maar ook het aantal operaties (en daaropvolgende revisieoperaties) waarbij het kniegewricht wordt vervangen door een kunstgewricht. Naast de duidelijke voordelen voor de individuele patiënt, heeft JointSphere’s technologie ook een enorme positieve impact op de zorgbudgetten. Het bedrijf heeft onlangs succesvol een Proof-of-Concept afgerond in een dierenstudie (pony’s), waarin het product in een functionele zin boven verwachting heeft gepresteerd.

Om de volgende fase van haar hoofdproject te kunnen opstarten heeft JointSphere opnieuw groeikapitaal opgehaald bij haar bestaande aandeelhouders. Deze nieuwe investeringsronde stelt JointSphere in staat om de General Manufacturing Practice (GMP) fase te starten.

Stapel JS Ventures is een consortium van informal investors en het Brabant Startup Fonds is een early stage investeringsfonds voor kennisintensieve en innovatieve start-ups in de provincie Noord-Brabant uit de topsectoren High-tech Systems & Materials, Life Sciences en Medical Technology, Agro & Food, Biobased Economy, Maintenance en Logistics. Het doel van Brabant Startup Fonds is het creëren van sociale en economische impact door het beschikbaar stellen van converteerbare leningen aan early stage startups. Het fonds is volledig in handen van de provincie Noord-Brabant.

Ward van Buul, CEO van JointSphere: “We zijn blij dat deze investeringsronde ons in staat stelt om de GMP fase in te gaan. We zijn van mening dat het Brabant Startup Fonds en Stapel JS Ventures waarde toevoegen door hun ervaring, expertise en hun brede netwerk. We kijken erg uit naar deze nieuwe fase. Uiteindelijk is ons doel om CE-markering te behalen binnen 4 tot 5 jaar.”

Persinformatie

Voor meer informatie: JointSphere