• Bedrijf

    Sibo

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitProfessionele water producten
  • Datum21 juli 2016
  • LandSpanje - Nederland

Spaanse beursgenoteerde Fluidra verwerft meerderheidsaandeel in Sibo

Profiel

Sibo is een gespecialiseerde onderneming in vijverproducten, kunststof leidingen, beregening- en zwembadtoebehoren. Met het pakket ‘Professional Water Products’ bedient de onderneming een brede kring van installateurs, detaillisten en webshops in meer dan 50 landen. Het complete assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 5.000 producten die uit voorraad leverbaar zijn, waaronder gerenommeerde merken als Effast, Wavin, DAB, Hunter, Microbe-Lift, Kusuri, Sugar Valley en Blue Eco. Maar ook eigen innovaties onder de merknaam AquaForte, zoals de voorfilter UltaSieve en de beadfilter Ultrabead.

Fluidra is een beursgenoteerde Spaanse multinational, gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor het duurzaam gebruik van water ten behoeve van het welzijn en de gezondheid van mensen; toepassingen in de markten van vrije tijd, sport en therapie op het gebied van Pool & Wellness voor huishoudelijk, commercieel en openbaar gebruik. Fluidra is momenteel actief in 44 landen met 150 vestigingen en heeft productie-faciliteiten op alle continenten. De groep telt ongeveer 4.000 medewerkers.

Eloi Planes, Executive President bij Fluidra, legt uit: "We zijn erg blij met deze acquisitie omdat die op twee manieren goed past bij Fluidra: het brengt ons betere geografische aanwezigheid en het breidt ons product portfolio uit. Dankzij SIBO in Nederland versterken we onze positie in Noord-Europa en kunnen we natuurzwembaden leveren in ons gehele netwerk."

Sibo krijgt hiermee toegang tot de productiecapaciteit en product expertise van Fluidra Daarnaast kan Sibo gebruik maken van Fluidra’s uitgebreide internationale verkoopnetwerk in bio-zwembaden en vijver accessoires. Doordat Sibo nu deel uitmaakt van de Fluidra groep, kunnen zij hun nationale en internationale groeiplannen voor de toekomst gezamenlijk voortzetten.

Persbericht

Voor meer informatie: Fluidra en Sibo