• Bedrijf

    EBPI

  • SectorTMT
  • ActiviteitSoftware as a Service (SaaS)
  • Datum20 december 2018
  • LandNoorwegen - Nederland

Noorse Visma Group neemt software dienstverlener EBPI over

Profiel

EBPI (European Business Process Institute) is een dynamische, snelgroeiende cloud softwareprovider met een team van circa 250 medewerkers. EBPI is een specialist in Nederland op het gebied van gekwalificeerd berichtenverkeer. EBPI maakt de digitale informatie-uitwisseling tussen overheid, bedrijven en personen veiliger, effectiever en efficiënter. Op die manier draagt EBPI bij aan het digitaliseren van de samenleving en het zo betaalbaar houden van voorzieningen. De dienstverlening van EBPI zorgt voor veilige, snelle en betrouwbare berichtafhandeling in logistieke, administratieve en financiële stromen voor bedrijfsleven, overheid en andere publieke organisaties.

Visma biedt software en diensten om bedrijfskritische processen in de private en publieke sector te vereenvoudigen en te digitaliseren. De Visma groep is actief in de gehele Scandinavische regio, de Benelux en Midden- en Oost-Europa. Met meer dan 8.500 medewerkers, meer dan 850.000 klanten en een netto omzet van €1.288 miljoen is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven.

Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software voor het MKB en de (semi)publieke sector in Scandinavië, de Baltische staten en de Benelux, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse cloud software dienstverlener EBPI, een belangrijke aanbieder van Software as a Service (SaaS) voor overheidsorganisaties in Nederland. De overeenkomst is voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van EBPI. De overname zal worden gemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De voorgenomen transactie met EBPI volgt op eerdere overnames die Visma in Nederland heeft gedaan dit jaar, waaronder Raet, Proactive, Idella en Pink Web en past in de strategie de activiteiten in deze strategisch belangrijke regio uit te breiden en de en marktpositie van Visma in Noord-Europa te versterken. Visma zal in 2019 blijven zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid en het productaanbod in Nederland te vergroten.

EBPI vult de portefeuille van Visma aan en verbreedt de domeinen waarop Visma al in Nederland actief is. Tegelijkertijd kan EBPI profiteren van een sterke partner voor de verdere ontwikkeling van de positie in Nederland, en om haar diensten internationaal aan te bieden via het netwerk van de Visma groep.

Carsten Boje Møller, divisiedirecteur van Visma Custom Solutions: “Nederland is een belangrijke markt voor Visma. Alleen al dit jaar hebben we vier Nederlandse bedrijven overgenomen, elk met een sterke positie in hun markt, en met verdere mogelijkheden voor aanzienlijke groei en innovatie. EBPI is daarop geen uitzondering. Het bedrijf heeft een sterke positie in publieke en financiële diensten en sluit aan op ons portfolio op het gebied van SaaS-diensten. EBPI faciliteert bedrijfskritische gegevensuitwisseling tussen overheid, bedrijven en burgers die essentieel zijn voor de Nederlandse samenleving. Wij zien voordelen voor beide bedrijven om elkaars kennis, kracht en internationale netwerken te delen.”

Coen Egberink, algemeen directeur van EBPI: “Wij zijn blij om deel van de Visma groep te worden. We delen dezelfde visie op technologische ontwikkeling in onze markten en wij zien veel kansen om onze diensten uit te breiden aan Nederlandse en internationale klanten, via het netwerk van Visma. Wij geloven dat deze voordelen ons zullen helpen om onze positie als sterke strategische partners voor onze klanten verder te versterken.”

Persbericht

Voor meer informatie: EBPI en Visma