• Bedrijf

    Irmato Group

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitIngenieurs- en adviesbureau
  • Datum02 augustus 2014
  • LandNederland

Nspyre neemt de engineering en information services activiteiten van Irmato Group over

Profiel

Irmato Group is een multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau voor de machine- en apparatenbouw. Irmato Group hanteert het one-stop-shopping principe waarbij klanten in de hightech industrie tijdens de gehele productlevenscyclus worden ondersteund, van onderzoek tot engineering, projectmanagement en realisatie. Ook biedt Irmato Group hoogwaardige meetoplossingen en de P-ECM technologie en kunnen conceptoplossingen, met behulp van mechatronica, elektronica en moderne besturings- en aandrijftechnieken, direct naar ontwerp van apparatuur vertaald worden. De groep heeft ruim 165 mensen in dienst en is actief in Nederland, België en Duitsland.

Binnen de Benelux heeft Nspyre een leidende positie als ICT dienstverlener op het gebied van innovatie, R&D, hoog complexe bedrijfskritische systemen en engineering. Nspyre is met meer dan 600 hoog opgeleide specialisten de grootste private onderneming in haar marktsegment. Het dienstaanbod van Nspyre bestrijkt het gehele ontwikkelingsproces van consultancy & projectmanagement, development & engineering, testing & implementation tot beheer op basis van een Service Level Agreement (SLA). Nspyre heeft kantoren in Utrecht, Eindhoven, Zwolle en Leek (Groningen). Daarnaast heeft het bedrijf een kantoor in Roemenië. Grote klanten zijn o.a. ASML en Philips.

De verkoop komt voort uit een aanscherping van de strategie bij Irmato Group en de overtuiging dat de activiteiten beter tot hun recht komen bij een bedrijf met een sterke strategische fit. Nspyre engineering services wil zich verder specialiseren en versterken op het gebied van mechanica en mechatronica. Daarbij wil het kennis van het gehele productontwikkelingsproces (van CAD/CAM/CAE tot EDM/PDM en PLM) uitbreiden. Volgens Vitor Moonen, CEO van Irmato Group, is deze stap in lijn et de ambitie van Irmato Group: “Het vervreemden van deze activiteiten biedt Irmato de ruimte om onze strategie aan te scherpen en nog meer te focussen op het versterken van onze kerncompetenties”.

Met de overname wil Nspyre het aanbod van ontwerpsoftware voor technische installaties uitbreiden met engineering- en adviesdiensten. Irmato Group stoot de diensten af om zich meer te richten op Industriële diensten (machine- en apparatenbouw). Nspyre brengt de nieuwe activiteiten onder in de divisie Nspyre engineering services en ziet de overname als een belangrijke versterking en verbreding van de dienstverlening. Volgens Nspyre zijn de technologie en klantbasis complementair. Zo leveren beide bedrijven aan chipmachinemaker ASML, maar ook aan technische bedrijven als Fokker en Stork. Ook verwachten beide bedrijven de komende jaren een hechte samenwerking aan te gaan voor diverse projecten in de markt.

Volgens Philip van Blanken, CEO van Nspyre, past de acquisitie perfect binnen de groeiambities: “We hebben bewust gekozen om onze diensten waarin technologie een cruciale rol speelt te versterken. Deze acquisitie biedt ons de kans om een nog beter en breder dienstenaanbod aan onze klanten aan te kunnen bieden en om groei van de afgelopen jaren door te zetten”.

Persbericht

Voor meer informatie: Irmato Group en Nspyre